Kuchenne rewolucje w Łodzi. Magda Gessler OBURZONA: "Paranoja, że tego nie widzicie"

Kuchenne rewolucje
Kuchenne rewolucje
Źródło zdjęć: © AKPA, Instagram.com

17.11.2023 14:48

Zalogowani mogą więcej

Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika

Tym razem Magda Gessler przyjechała na łódzką Retkinię do znanej, osiedlowej burgerowni. Co tam zastała?

"Kuchenne rewolucje" to jeden z ulubionych programów kulinarnych widzów TVN. Format oparty na amerykańskim formacie "Kitchen Nightmares" jest emitowany od 2010 roku. W czwartkowym odcinku poznaliśmy lokal "Burger i spółka" z łódzkiego osiedla Retkinia, zamieszkiwanego przez około 700 tys. ludzi. 

Dalsza część artykułu pod materiałem wideo

"Kuchenne rewolucje" w Łodzi

Magda Gessler przyjechała do Łodzi na osiedle Retkinia do lokalu "Burger i spółka". Choć początkowo biznes szedł fenomenalnie, po pewnym czasie zaczął przynosić straty. Właściciel Darek musiał do niego dokładać około 10 tys. złotych miesięcznie i postanowił zamknąć interes. Gdy dowiedziała się o tym jego siostra Ania, wysłała zgłoszenie do programu.

"Kuchenne rewolucje". "Burger i spółka" ma poważny problem

Choć właściciel i załoga lokalu nie widzą problemu w jakości serwowanych przez nich burgerów, Magda Gessler nie miała wątpliwości, że właśnie jakość jest tu problemem. Bez skrupułów stwierdziła także, że w pomieszczeniach lokalu cuchnie.

Młodzi ludzie i tak trują ludzi - wytykała im gospodyni programu.

To nie wszystko. Magda od razu dopatrzyła się brudnych i tłustych blatów, ale nie to było najgorsze. W zamrażarce znalazła śmierdzące mięso podzielone na porcje w plastikowych foliówkach. 

Praktycznie restauracja jest do zamknięcia. Paranoja, że tego nie widzicie. Doprowadziliście to miejsce do takiego stanu, że śmierdzi tu. Szkodzicie ludziom! - mówiła oburzona.

"Kuchenne rewolucje". Jak udała się rewolucja w "Burgerze i spółka"?

Restauratorka zgodziła się na rewolucję, ale nakazała dokładnie wysprzątać lokal. Później był czas na naukę robienia burgerów pod okiem mistrza. I tak oto z "Burgera i spółki" powstał "Florida Ananas Burger Bar". Po ponownych odwiedzinach w knajpie Magda Gessler uznała rewolucję za zakończoną sukcesem, choć padło kilka gorzkich słów.

Oglądaliście?

  • Kuchenne rewolucje
  • Kuchenne rewolucje
  • Kuchenne rewolucje
  • Magda Gessler
[1/4] Kuchenne rewolucjeŹródło zdjęć: © Instagram.com
Źródło artykułu:Telewizja JastrząbPost
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także