Magda Gessler wystawiła się na warszawskim jarmarku. Za JEDNEGO pieroga zapłacimy niemało
Ceny w lokalach Magdy Gessler od lat wzbudzają ogromne zainteresowanie. Teraz restauratorka ma także swoje własne stanowisko na jarmarku znajdującym się na Starym Mieście. Ile trzeba tam zapłacić za świąteczne specjały?
Jarmarki bożonarodzeniowe przyciągają tłumy w wielu polskich miastach. W Warszawie, oprócz tradycyjnych ozdób i świątecznego klimatu, uwagę przyciąga także budka Magdy Gessler. Znajdziemy na ternie Starego Miasta. Budka czynna jest codziennie od południa aż do końca lutego 2026 roku.
Magda Gessler o menu weselnym
Magda Gessler wystawiła się na jarmarku. Jak ceny?
Ceny u Gessler nie należą do najniższych. W menu "U Fukiera" znajdziemy klasyki kuchni świątecznej. Podsmażany pieróg z kapustą i grzybami kosztuje 10 złotych, a za rubinowy barszcz zapłacimy 17 zł. Obok pasztecika z mięsem, który kosztuje 18 zł, popularną pozycją jest pajda chleba ze smalcem za 20 zł.
Bigos staropolski na czerwonym winie wyceniono na 29 zł, a za gulasz cielęcy zapłacimy 35 zł. Miłośnicy grillowanych kiełbasek mogą wybierać między wersją z tartym chrzanem i musztardą, każda za 27 zł.
Dla fanów słodkości przygotowano piernik nadziewany śliwkami za 17 zł. Bez grzanego wina trudno wyobrazić sobie świąteczny spacer: opcja z alkoholem kosztuje 27 zł, a bezalkoholowa 22 zł. W ofercie jest też domowe wino wytrawne za 35 zł i herbata zimowa z nalewką pigwową za 28 zł. Tradycyjna kawa lub herbata dostępne są w cenie 18 zł, a gorąca czekolada za 24 zł.
ZOBACZ TEŻ: TYLKO U NAS! Magda Gessler sprzedaje kaczkę za 197 zł. Daria Ładocha nie zostawiła tego bez komentarza