Magda Gessler kojarzy mu się "z parówkami Besos". Popularny tiktoker przejechał się po jej restauracjach
Tiktoker, który w sieci znany jest pod pseudonimem Elitarny Łobuz, jest zadziwiony fenomenem Magdy Gessler. Mężczyzna podsumował osiągnięcia polskiej restauratorki. Wspomniał też o swoich wizytach w jej lokalach: "Najgorsze pierogi mojego życia".
14.04.2024 11:37
Trudno zaprzeczyć faktowi, że Magda Gessler jest najlepiej rozpoznawalną restauratorką w Polsce. Nie tylko prowadzi kilka lokali, ale także występuje w kilku programach telewizyjnych i firmuje własny catering dietetyczny i okolicznościowy. Co zatem sprawiło, że Elitarny Łobuz postanowił ją skrytykować?
Dalsza część artykułu pod materiałem wideo
Restauracje Magdy Gessler nie idą z duchem czasu?
Instagramer i tiktoker Elitarny Łobuz, który przeanalizował historię świetności Magdy Gessler, nie rozumie sławy, jaką owiane są jej restauracje. Opinie o tym, że lokale najbardziej znanej restauratorki są najlepsze, mają ponoć jedynie osoby spoza Warszawy, które nie wiedzą, gdzie dziś chodzi się, by dobrze zjeść. No i sama Magda Gessler, która krytykuje innych restauratorów.
Restauracje Magdy Gessler nie są nawet w pierwszej trzydziestce najlepszych lokali warszawskich. To nie moja opinia. Wystarczy spojrzeć na przewodnik Michelin, który uwzględnia 19 lokali i żaden z nich nie należy do Magdy Gessler. To samo z ocenami klientów, którzy dają jej lokalom w okolicach 4 gwiazdek. Podczas gdy wiele warszawskich restauracji ma oceny w granicach 4 i pół, a nawet więcej - powiedział w nagraniu tiktoker.
Elitarny Łobuz ma wiele do zarzucenia Magdzie Gessler.
Dzisiejsza gastronomia jest już zupełnie czymś innym niż w latach 90. Wtedy Magda Gessler kojarzyła nam się z ekskluzywnością, a dzisiaj kojarzy się przaśnie. Dzisiaj Magda Gessler kojarzy nam się z sypaniem "Prymatu" w obskurnej kuchni na przedmieściach Lidzbarka Warmińskiego. Magda Gessler kojarzy się dzisiaj z parówkami Besos, a nie z wykwintną kuchnią. Rozmieniła się na drobne - wyznał.
Tiktoker ma złe doświadczenia z restauracjami Magdy Gessler
Elitarny Łobuz podkreślił, że zasługi gwiazdy TVN dla polskiej gastronomii są ogromne. W latach 90. postawiła na polską kuchnię, wracała do dawnych smaków i przypraw, kierowała się kreatywnym podejściem do tradycji. Jednak teraz, niestety, restauratorka nie ma się czym pochwalić. A przecież ceny u niej nie należą do najniższych.
Moje doświadczenia w restauracjach Magdy Gessler są złe, a wręcz żenujące. W "Słodki Słony" dostałem najgorsze pierogi mojego życia. Nie waham się użyć tego sformułowania najgorsze pierogi mojego życia. A spieprzyć pierogi w Polsce, to jest sztuka.
Magda Gessler nie zachwyciła Elitarnego Łobuza także w kwestii deserów. Zamówiony tort urodzinowy dla ojca tiktokera miał tyle dekoracji, że nie było gdzie wetknąć świeczki. W Ale Glorii za to podobno obsługa przeklinała przy barze. Czyżby rzeczywiście miało być aż tak źle?